Επτά Συμβουλές για την Προσπάθεια Μείωσης του Ενοικίου σας


Επτά Συμβουλές για την Προσπάθεια Μείωσης του Ενοικίου σας


1. Μάθετε το ύψος των ενοικίων στη γειτονιά σας

Βρείτε ποιος είναι ο μέσος όρος ενοικίων στη γειτονιά σας για τα μίσθια [σπίτια η καταστήματα αντίστοιχα]  που είναι παρόμοια με το δικό σας. Αν είναι χαμηλότερος από το ενοίκιο που πληρώνετε η αποστολή σας θα είναι ευκολότερη.

2. Δείτε πόσα σπίτια η καταστήματα είναι ξενοίκιαστα στην περιοχή

Αν υπάρχουν αρκετά ξενοίκιαστα σπίτια η καταστήματα  στην περιοχή σας αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα είναι πιο ελαστικός στις διαπραγματεύσεις σας. Όσο περισσότερο χρόνο είναι ξενοίκιαστα τόσο μεγαλύτερη είναι η διαπραγματευτική σας δύναμη.

3. Αποφασίστε τη μείωση που στοχεύετε να ζητήσετε

Συγκεκριμενοποιήστε τη μείωση που θέλετε ανάλογα με τα στοιχεία που έχετε συγκεντρώσει. Ο στόχος σας πρέπει να είναι ρεαλιστικός.

4. Μιλήστε στον ιδιοκτήτη

Μιλήστε μόνο με αυτόν που αποφασίζει. Ούτε στη γυναίκα του, ούτε στο παιδί του, ούτε στην αδελφή του κτλ. Μόνο σε αυτόν που είναι υπεύθυνος.

5. Θυμίστε του το οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί

Οι μισθοί μειώνονται και η εργασιακή αβεβαιότητα είναι στα ύψη. Υπενθυμίστε στον ιδιοκτήτη σας ότι τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και ότι δυσκολεύεστε. Αν δεν σας μειώσει το ενοίκιο θα πρέπει να του πείτε ότι θα προσφύγετε δικαστικά η θα μετακομίσετε. Μιλήστε του ευγενικά, ήρεμα και με σοβαρότητα.

6. Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία από την έρευνά σας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα ενοίκια μειώνονται συνεχώς και η περιοχή είναι γεμάτη ξενοίκιαστα σπίτια και καταστήματα. Οπότε είναι δύσκολο να βρει ενοικιαστή αυτή την εποχή. Διακριτικά τονίστε ότι αν φύγετε όχι μόνο θα χάσει έσοδα αλλά θα μπει και σε έξοδα (βάψιμο, τυχόν επισκευές,  αμοιβές μεσίτη, πληρωμές λογαριασμών μέχρι να βρει νέο ενοικιαστή κτλ).

Δείξτε του πόσα έχει να χάσει αν σας χάσει από ενοικιαστή!

7. Μείωση ενοικίου μέσω της νομικής οδού ή αποχώρηση από το μίσθιο

Αν παρά ταύτα όλες οι προσπάθειες πέσουν στο κενό, τότε η διαδικασία μείωσης του ενοικίου μέσω κάποιου εξειδικευμένου νομικού του συλλόγου μας θα σας δώσει την λύση. Ειναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι νομικοί του συλλόγου μας έχουν επιτύχει μέσω δικαστηρίων σοβαρές μειώσεις των ενοικίων που έχουν φθάσει ακόμη και το 40 - 50%. Σε διαφορετική περίπτωση η αποχώρηση μέσω καταγγελίας της μίσθωσης είναι μονόδρομος.