Ιστορικό


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών ιδρύθηκε το έτος 1977, από μία ομάδα ανθρώπων που είχαν αγανακτήσει με τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τις μισθώσεις τους. Ασφαλώς όταν ίδρυσαν τον Σύλλογο ποτέ δεν φανταζόντουσαν την εξέλιξη και την γιγάντωση του. Όμως ο αγώνας και η προσπάθεια των ιδρυτών του και των εν συνεχεία διατελεσάντων προέδρων του, έφεραν τον σύλλογο εκεί που είναι σήμερα.

Ο Σύλλογος στην πορεία του έδωσε σκληρούς αγώνες με όλες τις εκάστοτε κυβερνήσεις προασπιζόμενος πάντοτε τα δικαιώματα των Ενοικιαστών τόσο στην Μίσθωση κατοικίας όσο και στην Επαγγελματική Στέγη. Ο Σύλλογος δεν κομματικοποιήθηκε ποτέ δεν δέχθηκε δώρα και προτάσεις "συνεργασιών" και δεν δίστασε να στραφεί εναντίον κυβερνήσεων και να καταγγείλει υπουργούς όταν θεώρησε ότι διεπράττετο αδικία σε βάρος των ενοικιαστών. Δεν υποχώρησε ποτέ ούτε δελεάστηκε από προτάσεις που κατά καιρούς του έγιναν. Πέτυχε κατ΄ επανάληψη και με μεγάλους αγώνες, ρυθμίσεις και μέτρα που ανακούφισαν τους ενοικιαστές.

Αν σήμερα υπάρχει ένα νομικό πλέγμα προστασίας των ενοικιαστών τόσο στην επαγγελματική στέγη όσο και στην κατοικία, αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ύπαρξη και στους αγώνες του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών.

Αγωνιστήκαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες σε δύσκολες εποχές ακριβώς μετά την μεταπολίτευση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι πετύχαμε. Άλλωστε η επιβίωση του Συλλόγου επί 45 χρόνια αποδεικνύει την επιτυχία του και την αποδοχή του από τους Ενοικιαστές και την κοινωνία γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών μετά από 45 χρόνια εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος των Ελλήνων Ενοικιαστών σε όλη την Ελλάδα,  που αγωνίζεται για τα συμφέροντα τους, είναι δε και ο μοναδικός φορέας που έχει αναγνωρίσει  κατ΄ επανάληψη η Πολιτεία σαν εκπρόσωπο των Ενοικιαστών και συνομίλησε μαζί του.

Σε όλη την διάρκεια αυτών των ετών, πολλοί προσπάθησαν να εμφανισθούν σαν αυτόκλητοι προστάτες των ενοικιαστών, πολλοί προσπάθησαν να ιδρύσουν συλλόγους ακόμη και κόμματα ενοικιαστών, αλλά απέτυχαν οικτρά και εξαφανίστηκαν. Και αυτό γιατί ποτέ δεν έβαλαν πάνω από όλα τα συμφέροντα των ενοικιαστών, αλλά έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον, κάτι βεβαίως που οι ενοικιαστές αντελήφθησαν αμέσως και τους απομόνωσαν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών είναι και θα είναι ο μοναδικός φορέας και εκπρόσωπος των ενοικιαστών όλης της Ελλάδας και είναι ο μόνος ο οποίος αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντά τους και μόνον.

Η μεγάλη μαχητικότητα των εκπροσώπων του και η υψηλή εξειδίκευση των νομικών του συμβούλων αποτελεί την μοναδική και πραγματική εγγύηση για τους ενοικιαστές.

Για τον λόγο αυτό όλοι οι ενοικιαστές τόσο στην επαγγελματική στέγη όσο και στην κατοικία θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τον Σύλλογό τους για να τον κάνουν ακόμη μεγαλύτερο.

Το αρχαίο ρητό η "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" θα πρέπει να είναι το έμβλημά μας και αυτό να επιδιώκουμε όλοι μας. Όσο πιο συσπειρωμένοι είμαστε γύρω από τον Σύλλογό μας, τόσο πιο δυνατός,σεβαστός και αποδεκτός θα γίνεται αυτός από την εκάστοτε κυβέρνηση  με αποτέλεσμα την καλύτερη προώθηση και ικανοποίηση των ούτως η άλλως δίκαιων αιτημάτων μας.