Τσουνάμι Εξώσεων σε Ενοικιαστές


Τσουνάμι Εξώσεων σε Ενοικιαστές


Στο… δρόμο βρίσκονται όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους, έστω κι αν αυτό είναι 150 ή 200 ευρώ το μήνα. Άνθρωποι που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν και βλέπουν τα υπάρχοντά τους να μεταφέρονται στα πεζοδρόμια.

Η οικονομική κρίση «χτυπά την πόρτα» όλο και περισσότερων οικογενειών που αδυνατούν ν' αντεπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδα. Τα οικονομικά βάρη γίνονται δυσβάσταχτα, με αποτέλεσμα αρκετοί ν' αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Το τελευταίο διάστημα οι εξώσεις λόγω μη καταβολής του μισθώματος έχουν πολλαπλασιαστεί και κάποιες φορές δεν αποφεύγονται εντάσεις και τραγελαφικά περιστατικά.

Πέρα από τα ενοίκια, εντοπίζεται μεγάλη αδυναμία αποπληρωμής μικρών καταναλωτικών δανείων, κοινοχρήστων , αλλά και λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Οι άνθρωποι που βρίσκονται χρεωμένοι και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους σήμερα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Κάποιοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και κάποιοι άλλοι έκαναν «ανοίγματα» στις αγορές τους και τώρα δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά τους έξοδα.

Οι εξώσεις είναι πολλαπλάσιες τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με την περίοδο προ της οικονομικής κρίσης κατά οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους. Οι ιδιοκτήτες βλέποντας τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται εξασκούν εις βάρος των ενοικιαστών όλα τα ένδικα μέσα χωρίς κανένα έλεος. Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου μας οι αγωγές εξώσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών βρίσκεται κοντά σε όλες αυτές τις οικογένειες και σε περιπτώσεις αδυναμίας καταβολής ενοικίου ή ακόμη και κοινοχρήστων να απευθύνεστε άμεσα σε μας και να συμβουλεύεστε τους έμπειρους νομικούς μας για την ορθή υπεράσπισή σας.