Τροποποίηση νόμου για τις επαγγελματικές μισθώσεις ή αλλιώς "Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι" 


''ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ"          

 

Η τροποποίηση του νόμου περι επαγγελματικών μισθώσεων είναι γεγονός. Η αναλγησία σε όλος της το μεγαλείο είναι γεγονός. Είχαμε ισχυρισθεί κατ επανάληψη ότι μία απελευθέρωση στις επαγγελματικές μισθώσεις την δεδομένη χρονική στιγμή και με τις δεδομένες οικονομικές συγκυρίες θα είναι η ταφόπλακα για τους μικρομεσαίους εμπόρους και ελεύθερους Επαγγελματίες. Είχαμε πει ότι πίστη μας είναι ότι τουλάχιστον δεν θα υπάρξουν Ελληνες Βουλευτές που θα ψηφίσουν τον αφανισμό του μικρομεσαίου Ελληνα Εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία. Δυστυχώς διαψευσθήκαμε. Η επιτροπή για την επεξεργασία του νόμου περί επαγγελματικών μισθώσεων που συνέστησε το Υπουργείου Ανάπτυξης και στην οποία κληθήκαμε να συμμετάσχουμε έμεινε στα χαρτιά αφού από όσο τουλάχιστον μπορούμε να γνωρίζουμε συνήλθε μία μόνον φορά εκτός αν συνήλθε κρυφά και εν αγνοία μας αφού εμείς τουλάχιστον κληθήκαμε μόνον μια φορά.

     Και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες πλευρές αποφασίσθηκε ο αφανισμός των εμπόρων. Οι διατάξεις του νόμου ουσιαστικά καταργούν κάθε προστασία στην επαγγελματική στέγη και αφήνουν τον έμπορο και τον κάθε   επαγγελματία έρμαιο των ορέξεων και  του εκβιασμού του κάθε εκμισθωτή.

   Μας είπαν ότι η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων επιβάλλεται, για να κινηθεί η αγορά των ακινήτων που έχει παγώσει. Αστείο και σαν επιχείρημα. Η αγορά δεν πάγωσε λόγω του νόμου περί επαγγελματικής στέγης που άλλωστε υπάρχει πάνω από 35 χρόνια και έχει λειτουργήσει άψογα. Ποτέ δεν έφερε πρόσκομμα ο νόμος στην λειτουργία της αγοράς των μισθώσεως αλλά απλώς πάντα δούλευε εξισορροπητικά και περιόριζε τις όποιες υπερβολικές  και   εκβιαστικές απαιτήσεις της ιδιοκτησιακής πλευράς.

   Η αγορά πάγωσε γιατί με την πρωτοφανή οικονομική κρίση καταστράφηκε μεγάλος αριθμός εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών, έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν αποτολμά κανένας νέος επιχειρηματίας να ξεκινήσει δουλειά αυτή την στιγμή. Η καταστροφή των εμπόρων και των ελευθέρων επαγγελματιών έφερε την κάθετη πτώση της ζήτησης για ακίνητα προς μίσθωση και αυτό πάγωσε την αγορά. Η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων δεν θα τονώσει την αγορά των ακινήτων απλώς θα δώσει την χαριστική βολή και σε αυτούς τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες που ακόμη φυτοζωούν και αγωνίζονται να επιβιώσουν. Θα δώσει την χαριστική βολή σε όλους εκείνους τους επαγγελματικές που μέχρι σήμερα έχουν σωθεί από τον ανεγκέφαλο εκμισθωτή τους χάριν της όποιας προστασίας τους προσέφερε μέχρι σήμερα η προστασία των μισθώσεων.

   Ισως οι κύριοι που αποφάσισαν την απελευθέρωση των μισθώσεων και ασφαλώς κάτω από την πίεση των εντολών της ΤΡΟΙΚΑ να ζουν σε άλλο κόσμο όπως και οι κύριοι της ΤΡΟΙΚΑ που επέβαλαν την απελευθέρωση ζουν σε άλλη χώρα και είναι αμφίβολο αν έχουν καταλάβει έστω και στο ελάχιστο τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα και ποια  πραγματικά καταστροφή έχουν υποστεί οι επαγγελματίες. Αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά τους . Εκτός αν θεωρούν ότι αφού έτσι κι αλλιώς οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι φυτοζωούν καλό είναι να πεθάνουν να τελειώνουμε για να μη γκρινιάζουν, κατ εφαρμογή της πολύ διαδεδομένης τελευταία μεθόδου του   ΠΟΝΑΕΙ  ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ.