Μέλος του Διεθνούς Ένωσης Ενοικιαστών  

  
                               

                          
 


Καλώς Ήλθατε

Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών.  

Ο Σύλλογός μας είναι ο μοναδικός Σύλλογος στην Ελλάδα που εκπροσωπεί το σύνολο των ενοικιαστών τόσο της επαγγελματικής στέγης όσο και της κατοικίας.

Στα 40 χρόνια ύπαρξής του έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων Ενοικιαστών, διότι υπήρξε πάντα ανεξάρτητος δεν κομματικοποιήθηκε ούτε πολιτικοποιήθηκε ποτέ, και πάντα αγωνίστηκε  για τα προβλήματα των ενοικιαστών και μόνον.

Η διαρκής και πολυετής ενασχόληση των νομικών μας με τα θέματα των μισθώσεων, έχουν δημιουργήσει τεράστια πείρα και εξειδίκευση στα θέματα αυτά, και αποτελούν εγγύηση για την καλύτερη αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματός σας.

Με χαρά θα σας δούμε στα Γραφεία μας στην οδό Μενάνδρου αρ. 66, 3ος όροφος στην Αθήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 18:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ

Μην ξεχνάτε ότι η ενδυνάμωση του συλλόγου είναι καθήκον όλων των ενοικιαστών είτε έχουν πρόβλημα είτε όχι διότι ισχυρός σύλλογος σημαίνει και ισχυρή προστασία για τους ενοικιαστές.


                                    ----------------------------


                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τον Ν 4790/31-3-2021 παρατείνονται όλες οι μισθώσεις Ξενοδοχειακών καταλυμάτων για δύο έτη μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Επίσης παρατείνονται όλες οι επαγγελματικές μισθώσεις των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί με κρατική  εντολή στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό  και την αντιμετώπιση του covid -19, για χρόνο ίσο με το χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστές με κυβερνητική εντολη. O μισθωτής που θέλει να παρατείνει την μίσθωση κατά τις διατάξεις του νόμου πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως στον εκμισθωτή εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος. 

     ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

        Περισσότερα στην σελιδα ''ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ"

                                            ----------------------------      

                                               

                  Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19 ΩΣ ΛΟΓΟΣ 

                     ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ.

      Η αποψη της νομικής μας υπηρεσίας στην σελιδα "ΑΠΟΨΕΙΣ"


                                  -----------------------


 

                    OI ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε

                ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

                            ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ   

 

 

     Ενα και πλέον χρόνο μετά το πρώτο lookdown και ενώ η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες  στην υγεία και την οικονομία o ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε επανέρχεται στο φλέγον θέμα, όχι μόνον της αναστολής των εξώσεων αλλά και της αναγκαστικής παράτασης αυτών με τις επικαιροποιημένες θέσεις του.

    Τα προτεινόμενα αυτά μέτρα είναι τα ελάχιστα που πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία αν θέλουμε στο μέλλον να δούμε και πάλι κοινωνική ηρεμία, υγιείς επιχειρήσεις και όχι συγκρούσεις ιδιοκτητών και ενοικιαστών και  επιδημία λουκέτων στην αγορά.

                            

1]    Παράταση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 ετών   από την οριστική άρση κάθε περιοριστικού μέτρου για την  πανδημία  για όλες ανεξαιρέτως τις επαγγελματικές μισθώσεις

     Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν ιδιαίτερα [τουρισμός, εστίαση κ.λ.π] η παράταση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 ετών.

 

  2]    Παράταση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1 έτους  για όλες ανεξαιρέτως  τις μισθώσεις κύριας κατοικίας.

  

   3]    Εξάμηνη αναστολή της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί και διατάζουν την αποβολή του μισθωτή από το μίσθιο για οποιοδήποτε λόγο.

  

      Ανάλυση των θέσεων στην σελίδα   ¨" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"                                               

                                         ----------------------------


                                        ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ    

                        ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

      Την έκδοση τριών σημαντικών δικαστικών αποφάσεων πέτυχαν οι Δικηγόροι του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε, οι οποίες θέτουν σε νέα βάση τα δικαιώματα των ενοικιαστών και μπορούν να αποτελέσουν ένα οδηγό για την αντιμετώπιση από τα Δικαστήρια των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν την δεδομένη περίοδο  οι ενοικιαστές και κυρίως αυτό των εξώσεων.

                        Περισσότερα στην σελιδα  '' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ